Drentse Turf

dav

Drentse turf is een typisch Drents gebak. Het wordt door de bakker op veel verschillende manieren gebakken. Als het maar op een turf lijkt. Het recept wat ik gemaakt hebt is een soort omgekeerde cake. De toplaag leg je op de bodem en wordt aan het eind de bovenkant. Door het gebruik van maïzena in het beslag is deze erg luchtig.

Wat heb je nodig

Voor de vulling:

* 40 gram boter
* 90 gram suiker
*6 appels
* flinke hand walnoten

Voor het beslag:

* 80 gram boter (op kamertemperatuur.
* 150 gram bruine basterdsuiker
* 2 eieren
* 1 citroen sap en schil.
* 100 gram maïzena
* 80 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
* klein scheutje melk.

Bereidingswijze

* verwarm de oven voor op 180 graden.
* Smelt de boter voor de vulling
* Schil de appels en snijd deze in plakjes
* Bekleed de bakvorm met bakpapier 
* Giet de gesmolten boter in het bakblik
* Strooi nu de suiker over de gesmolten boter
* Leg de appels dakpansgewijs over de bodem van het bakblik
* Mix voor het beslag boter en basterdsuiker luchtig en doe er een kneepje citroensap en de rasp van een halve citroen bij.
* Voeg een voor een de eieren toe aan de boter en de suiker en wacht tot deze volledig opgenomen zijn.
* Zeef vervolgens de bloem, maïzena en bakpoeder en roer dit goed door het mengsel. Voeg daarna een klein scheutje melk     aan het geheel toe. Het beslag moet  de dikte van een cakebeslag zijn.
* Giet het beslag over het appelmengsel en strijk het glad.
* Bak de cake in ongeveer 45 à 50 minuten gaar. Laat de cake vervolgens 10 minuten afkoelen buiten de oven leg dan een           op de vorm en keer de cake om. Verwijder de vorm en laat de cake verder afkoelen. Bestrooi deze tot slot met wat                   poedersuiker.